رفتن به محتوای اصلی
x

اطلاعات كلي در مورد ساز و كار سرمايه‌گذاري

 

چرا در فناوری سرمایه‌گذاری کنیم؟

پیشرفت‌های چشمگیر علمی در دهه‌های اخیر، علاوه بر تاثیرات مثبتی که بر سطح کیفیت زندگی انسان‌ها داشته تحولاتی نیز در زمینه‌های اقتصادی ایجاد کرده است، به شکلی که سرمایه‌گذاران پیشرو محل سرمایه‌گذاری‌های خود را از بازارهای سنتی به سمت بازارهای جدید تغییر داده‌ و بدین ترتیب در سودآوری ناشی از تجاری‌سازی فناوری‌های روز دنیا سهیم شده اند.از سوی دیگر در بسیاری از صنایع استفاده از روش‌های سنتی دیگر پاسخگوی شرایط جدید بازارها نیست و شرکت‌ها و صنایعی که از فرآیندهای جدید و محصولات تکنولوژیک استفاده می‌کنند قادر به حفظ قدرت رقابتی خود در بازار بوده و با افزایش راندمان کاری، بازده اقتصادی خود را افزایش داده‌اند. از میان مزایای زیادی که بهره‌مندی از فناوری‌های جدید برای صنایع ایجاد می‌نماید می‌توان به چند مورد قابل توجه ذیل اشاره کرده.استفاده از دانش فنی به عنوان یک منبع کلیدی این فرصت را برای صنایع ایجاد می‌کند تا با تولید محصولات منحصر به فرد قدرت رقابتی خود را در بازار حفظ کنند بدون اینکه نگران تولید محصول مشابه از سوی رقبا باشند، زیرا فناوری‌ بر پایه‌ی سال‌ها پژوهش ایجاد شده و دسترسی به نتایج حاصل از آن به راحتی برای همگان امکان‌پذیر نیست و در نتیجه قابلیت تولید نمونه مشابه توسط رقبا را سلب می‌نماید.در همین راستا حضور دانشمندان و فناوران با سطوح علمی بالا به حفظ و امتداد شرایط فوق کمک شایانی می‌نماید. به شکلی که این متخصصان با پشتیبانی علمی و پژوهشی خود به تولید نسخه‌های جدید فناوری و حفظ قدرت رقابتی در طول زمان کمک می‌نمایند. خوشبختانه دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یک مرکز علمی پژوهشی معتبر در مرکز کشور با دارا بودن آزمایشگاه‌های مجهز و پژوهشگران و فناوران برجسته این امکان را در اختیار صنایع قرار می‌دهد تا به بهترین افراد و امکانات در هریک از زمینه‌های تخصصی دسترسی داشته باشند و بدون نگرانی از وابستگی به بیرون از مرزها به ویژه در شرایط تحریم، به مسیر توسعه‌ای خود ادامه دهند.از دیگر مزایای استفاده از فناوری‌های نوین در مراکز صنعتی و شرکت‌ها، حرکت در راستای اقتصاد دانش بنیان می‌باشد. با توجه به تسهیلات فراوانی که در سال‌های اخیر در این زمینه ایجاد شده است، صنایع می‌توانند با بهره‌مند از فناوری‌های دانشگاهی و محصولات دانش‌بنیان در بستری هموارتر و شرایطی مساعدتر به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

تجاری‌سازی و انتقال فناوری در دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان با توجه به پیشرفت‌های چشمگیر علمی و وجود گروه‌های متعدد پژوهشی در زمینه‌های مختلف،ساختاري را تحت عنوان "اداره انتقال فناوری" تاسیس نموده است تا به صورت تخصصی به موضوعات مرتبط با سرمایه‌گذاری، تجاری‌سازی و انتقال فناوری بپردازد. این اداره با بررسی دغدغه‌های سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع و نیز شناسایی چالش‌های ایشان در ارتباط با دانشگاه‌ها، ساز و كاري را ایجاد نموده است تا این ارتباط به موثرترین و سریع‌ترین شیوه‌ی ممکن صورت پذیرد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

دسترسی به انبوهی از فناوری‌ها

سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع در صورت ارتباط با اداره انتقال فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان، امکان دسترسی به انبوهی از دارایی‌های فکری دانشگاهی از جمله فناوری‌ها، اختراعات، تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی و پایان‌نامه‌های کاربردی را پیدا می‌کنند. در نتیجه به راحتی می‌توانند جدیدترین فناوری‌های مورد علاقه خود را انتخاب نمایند.

دسترسی به پژوهشگران و فناوران برتر کشور

دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یکی از مراکز علمی برتر کشور دارای جمعی از بهترین اساتید، دانشجویان و پژوهشگران می‌باشد که می‌توانند بهترین سرمایه انسانی برای پشتیبانی علمی و فنی صنایع محسوب گردند. اداره انتقال فناوری و مرکز نوآوری دانشگاه با شناسایی گروه‌های مختلف پژوهشی می‌توانند بهترین افراد در هریک از زمینه‌های تخصصی را به صنایع معرفی نموده و شرایط ارتباط ایشان را با یکدیگر فراهم سازند.

شفافیت در قرارداد‌های سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری

از آن‌جا که یکی از مهم‌ترین موضوعات در سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری وجود بستر حقوقی امن می‌باشد، اداره انتقال فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با فراهم نمودن این بستر شرایطی ایجاد نموده تا سرمایه‌گذاران و فناوران با اطمینان خاطر به فعالیت‌های خود ادامه دهند. این مرکز با ارائه انواع مدل قراردادهای سرمایه‌گذاری، مشارکت، انتقال فناوری و ... شرایط منعطفی را برای شکل‌گیری بهترین نوع همکاری بین پژوهشگران دانشگاهی و صنعتگران ایجاد نموده است تا طرفین به انتفاع متقابل از انجام پروژه‌ها دست یابند.

ارزش‌گذاری فناوری

یکی از موضوعات حائز اهمیت در خرید یا مشارکت در تولید دارایی‌های فکری تعیین ارزش اقتصادی آن می‌باشد. ارزش‌گذاری فناوری یکی دیگر از فرآیندهایی است که در اداره انتقال فناوری توسط کارشناسان خبره و با روش‌های کاملا علمی صورت می‌پذیرد. بدین ترتیب سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع می‌توانند بر مبنای ارزش آفرینی اقتصادی هریک از دارایی‌هایی فکری تصمیم‌گیری بهتری در مورد خرید یا مشارکت در تولید آن بگیرند.

تحت نظارت وف ایرانی